Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Σκέψεις για τον χωρισμό του ζευγαριού.

Σας μεταφέρω κάποιες σκέψεις για το χωρισμό δύο ανθρώπων που είχανε μια σχέση είτε σαν εραστές, είτε σαν παντρεμένοι, είτε σαν φλογερά ερωτευμένοι.
Ο χωρισμός είναι πάντα πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν υπάρχει πολλές φορές η λογική για να δείς τα πράγματα καθαρά και ψυχρά.Αυτό είναι πολύ λογικό γιατί ο χωρισμός βλάπτει σοβαρά την ψυχή μας, τα συναισθήματα μας και κυρίως την προσωπική μας αυτοεκτίμηση.Η κατάσταση γίνεται πολύ δυσκολώτερη όταν υπάρχουν και παιδιά στο γάμο.
Η ζωή μας αλλάζει, ομορφαίνει, δυναμώνει όταν έχουμε μια ολοκληρωμένη σχέση που προσφέρει και στους δύο.Η έννοια της προσφοράς μαζί με τον σεβασμό, την ειλικρίνεια και την τρυφερότητα χωρίς εγωισμούς και φιλοδοξίες βοηθάει στην δημιουργία μακροχρόνιων βάσεων σε μια σχέση.
Αυτό που πρέπει πάντα να εξετάζουμε στη σημερινή κοινωνία είναι και το πολύ σημαντικό επίπεδο της οικονομικής κατάσταασης. Είναι πολύ συχνά εξαιρετικά δύσκολο κυρίως για γυναίκες να τα βγάλουν πέρα μόνες τους. Ο σταυρός του μαρτυρίου, όπως λέω, είναι προσωπικός και λίγοι μπορούν να το καταλάβουν.
Για να ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα.
να έχουμε πολύ δύναμη και αυτοεκτίμηση.
να μη φοβόμαστε να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους στη ζωή μας.
να δίνουμε χρόνο και στον εαυτό μας.
να πιστεύουμε ότι στη ζωή μας δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
να δημιουργούμε κλίμα και αύρα θετικής ενέργειας γύρω μας.
να πιστεύουμε ότι αξίζουμε και ότι αύριο κάποιος ανθρωπος θα το αναγνωρίσει.
να δίνουμε αγάπη, πολλή αγάπη στους ανθρώπους που θέλουμε.

Η αγάπη δεν είναι κτητική, κυριαρχική, απόλυτη γιατί η καρδιά μας πολλές φορές αλλάζει δρόμους, η πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει. Εμείς εκεί, ας δίνουμε πάντα αγάπη, τρυφερότητα, χάδι, άγγιγμα στους ανθρώπους που μοιραζόμαστε τη ζωή μας και κυρίως ας χαιρόμαστε μια καθαρή σεξουαλική επαφή με εκτίμηση και απόλυτο σεβασμό στις επιθυμίες και στα πειράγματα του παιχνιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου