Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Ερωτευμένος για 58 χρόνια.

Διαβάσαμε ένα καταπληκτικό βιβλίο.Το βιβλίο αυτό του Andre Gorz, στοχαστή δημοσιογράφου, συνιδρυτή του περιοδικού Nounel Observateur αλλά και θεμελιωτή της πολιτικής οικολογίας αποτελεί μια ερωτική εξομολόγηση προς τη σύντροφο της ζωής του. Εζησαν μαζί όλα τα μεγάλα γεγονότα της εποχής και απόλαυσαν τον έρωτα τους για 58 ολόκληρα χρόνια. Οπως θυμόμαστε τον Σεπτέμβριο του 2007, έκαναν το μεγάλο βήμα να αποχωρήσουν μαζί από τη ζωή...
Διαβάστε μερικά ανθρώπινα και πολύ τρυφερά κομμάτια από αυτή την εξομολόγηση.
"Αρκούσε να αποδεχτώ να ζήσω αυτό που ζούσα, να αγαπώ πάνω από όλα το βλέμμα, τη φωνή, τη μυρωδιά σου, τα κρινοδάκτυλα σου..."
"Κατάλαβα πως μαζί σου η ηδονή δεν είναι κάτι που παίρνουμε η το δίνουμε.Είναι τρόπος να δίνεσαι και να ζητάς το δόσιμο του άλλου"
"Εγδυσα το σώμα σου προσεκτικά.Ανακάλυψα - σε μια θαυμαστή σύμπτωση της πραγματικότητας με τη φανατασίωση- την Αφροδίτη της Μήλου με σάρκα και οστά"
"Αυτό που με μάγευε σε σένα ήταν ότι με οδηγούσες σε έναν άλλο κόσμο"
"Με σένα ήμουν αλλού, σ' ένα τόπο ξένο, ξένο σε μένα τον ίδιο"
"Θα είμαστε αυτό που θα φτιάξουμε μαζί."
"Μόλις έγινες 82 χρονών.Είσαι ακόμα όμορφη, γοητευτική και επιθυμητή.Πάνε πια πενήντα οκτώ χρόνια που ζούμε μαζί και σ'αγαπώ περισσότερο από ποτέ."
"Εχουμε πεί πολλές φορές ο ένας στον άλλο πως στην απίθανη περίπτωση που θα είχαμε μια δεύτερη ζωή, θα θέλαμε να την περάσουμε μαζί."
Ενα καταπληκτικό βιβλίο γεμάτο γλύκα, αγάπη, τρυφερότητα. Αξίζει να πάρουμε όλοι κατι από τα δυνατά και βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα.
Ο τίτλος του βιβλίου είναι: Andre Gorz "Γράμμα στη Ντ. Η ιστορία ενός έρωτα" Εκδόσεις Ποταμός.τιμή 12,00 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου